Ανακοίνωση Δήμου Αλμυρού: Ορισμένοι αμαυρώνουν την συνολική εικόνα στην κεντρική πλατεία

Ανακοίνωση Δήμου Αλμυρού: Ορισμένοι αμαυρώνουν την συνολική εικόνα στην κεντρική πλατεία

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Είναι δεδομένη η απόφαση της δημοτικής αρχής να δημιουργήσει μια πόλη φιλόξενη για τους κατοίκους της, και ήδη γίνονται ενέργειες  γι' αυτόν το σκοπό.
Στα πλαίσια αυτά, επιχειρήθηκε ο ευπρεπισμός και καλλωπισμός της Κεντρικής Πλατείας με την επαναλειτουργία του συντριβανιού, την τοποθέτηση λουλουδιών και τη δημιουργία πασχαλινού θεματικού πάρκου για τους μικρούς δημότες μας.

Είναι κρίμα να προκαλούνται φθορές (όπως αυτές στις φωτογραφίες), να γεμίζει σκουπίδια το συντριβάνι ή να ξεριζώνονται τα λουλούδια εξαιτίας της πλημμελούς επιτήρησης κάποιων παιδιών από τους συνοδούς τους, ή -ακόμη χειρότερα- εξαιτίας της ασυνειδησίας ορισμένων λίγων, αρκετών όμως για να αμαυρώσουν την συνολική εικόνα.

Επίσης, δεν νοείται να διέρχονται μηχανοκίνητα δίκυκλα και ποδήλατα από την Κεντρική Πλατεία και μάλιστα τις ώρες που αυτή είναι γεμάτη με μικρά παιδιά, δημιουργώντας μείζον θέμα ασφάλειας.

Η προσπάθεια διαφύλαξης μιας καλύτερης, ασφαλούς, πιο φιλικής και καλαίσθητης πόλης οφείλει να είναι συλλογική.
 
Ξεφεύγει από τα όρια και τις δυνατότητες του Δημάρχου και της δημοτικής αρχής και πρέπει να γίνει υπόθεση της συντριπτικής πλειοψηφίας των δημοτών, που θέλουν το καλύτερο για τον τόπο τους και καμαρώνουν με τα βήματα προόδου που γίνονται, γιατί τα νιώθουν δικά τους, όπως και είναι πραγματικά.